Product advies

Prrrikweg gel

Gezondheidsproduct

Ter verzorging van de huid bij insectensteken en kwallenbeten.

Prijs

€5,95

Prrrikweg roller

Gezondheidsproduct

Ter verzorging van de huid bij insectensteken en kwallenbeten.

Prijs

€5,95

Prrrikweg spray

Gezondheidsproduct

Verzacht en verkoelt de huid snel bij insectensteken en beten

Prijs

€6,49

Kwallenbeet

Wanneer je kind in aanraking komt met de tentakels van een kwal, scheiden deze uit zelfbescherming bijtende stoffen af. Dat kan een flinke huidirritatie opleveren met pijn, zwelling, roodheid en ontsteking. Als je kind heel gevoelig is voor die stof kan het onwel worden of zelfs koorts krijgen. Wanneer zulke klachten langere tijd aanhouden is het verstandig om een arts te raadplegen.

Gevaarlijke kwallenbeten in het buitenland


Echt gevaarlijke kwallen komen voor de Nederlandse kust niet voor. Medisch ingrijpen is dan ook alleen noodzakelijk als je hevige allergische reacties krijgt. Agressievere kwallenbeten kun je wel oplopen tijdens een vakantie, bijvoorbeeld aan de Middellandse Zee. Die beten zien eruit als brandwonden en verdwijnen pas na lange tijd. In de zeeën bij Australië komen levensgevaarlijke kwallen voor. In de tijd van het jaar dat de kwallen daar aanwezig zijn, is zwemmen niet toegestaan.

Bij een kwallenbeet kan je Prrrikweg spray gebruiken. VSM Kind Prrrikweg spray verzacht en verkoelt de huid snel bij insectensteken, zoals van muggen, wespen en bijen, bij kwallenbeten en na aanraking van brandnetels.
Het is geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar en bevat natuurlijke ingrediënten.

Zie ook

Vorige pagina

Word Very Special Mama

Schrijf je nu in als Very Special Mama. Je ontvangt nieuwsbrieven en bent als eerste op de hoogte van VSM Kind nieuws en acties.